Föreläsningar & workshops

Kommunikation för skolvärlden

 

En av lärarnas största och viktigaste redskap för att deras elever ska nå sina mål är lärarens förmåga att kommunicera så att hon/han når fram till respektive elev.

I den här utbildningen kommer du att:

  • bli mer medveten om hur du själv kommunicerar
  • lära dig mer om olika sätt att kommunicera
  • lära dig förstå vad det är som gör att du lyckas så bra med en del elever och inte med andra
  • få redskap som gör att du i mycket större utsträckning har möjlighet att nå de elever du inte lyckas med idag
  • få kunskap i om hur du kan styra din kommunikation med både elever, kollegor och föräldrar och därmed skapa både bättre resultat, samarbeten och förståelse.

Efter den här dagen så kommer du ha en större kunskap och förståelse om kommunikationens betydelse i klassrummet, både till helklass och till enskilda individer. Du kommer även ha större möjlighet att nå fram med ditt budskap både till kollegor och föräldrar.

Kursen är uppdelad i 1 + 0,5 studiedag. Gärna med en månads mellanrum.

Möjlighet till ytterligare uppföljningsdag finns.

Möjlighet till enskild handledning för respektive deltagare finns.

Pris: Kontakta Bodil för offert

Kommunikation för skolvärlden finns också som digital kurs via webben. Mer info om det hittar du här.

Bodil kollar upp

Personligt Ledarskap

 

 

Att leda sig själv på allra bästa sätt efter de förutsättningar som råder är ingen självklarhet utan snarare en konst som hela tiden behöver förändras allt eftersom individens egna situation förändras/utvecklas.

Med en mycket stor verktygslåda plockar Bodil ihop hel eller halvdagar helt skräddarsydda efter uppdragsgivarens önskemål.

Sedan 2010 har Bodil Wilén haft ansvar för den delen som kallas Personligt Ledarskap på utbildningen Kreativt Entreprenörskap på Folkhögskolan i Leksand. Utbildningen har riksintag och mycket högt anseende. Deltagarna startar upp eller är företagare som vill utvecklas ytterligare i sin verksamhet.

Att ha kunskap om olika delar i företagandet är ingen garanti för att lyckas. Du behöver både kunna använda dig av dina kunskaper och leda dig själv på allra bästa sätt för att lyckas. Du behöver utmana dig själv för att kunna växa både som person och företagare. Att förstå sig själv och hur man fungerar är otroligt viktigt för att sedan kunna utvecklas. Under ett/två år hjälper Bodil kursdeltagarna att utveckla sitt Personliga Ledarskap och har mycket goda referenser för det jobb som hon gör.

Skulle ni också vilja att Bodil kommer och arbetar med din personalgrupp/kursdeltagare/grupp under ett antal hel/halvdagar så tveka inte att höra av er för mer information.

 

Bodil nära porträtt

Byt frågor – förändra ditt liv!

En spännande föreläsning om att det faktiskt är du själv som styr över vad du ser, hör och känner.

Hur ska man göra då om man vill bli en bättre kapten på sin egen båt och kanske styra åt ett annat håll? Ja, precis det kommer du att få lära dig under föreläsningen som handlar om din inre kommunikation.

 

 

 

 

”Det känns som jag har kämpat med att få ihop en stor bokhylla med en liten skruvmejsel. Du gav mig en skruvdragare. Tack!”